Welkom

Welkom op onze blog. Hier vind je redenen om niet te beginnen met drugs, roken of andere verslavingen. Van stichting De Hoop kregen we lesmateriaal en de opdracht was om een preventie poster of film te maken, maar wij vonden het leuker om een blog te maken.

maandag 11 april 2011

alcohol

alcohol, veel mensen drinken het met mate,
en er is dan ook niks aan de hand.
het probleem begint pas als je het heel vaak drinkt en je alsmaar meer wilt.
het word steeds moeilijker om er van af te blijven, het wordt steeds moeilijker om je verslaving te erkennen, en het word ook steeds moeilijker om te stoppen.
dat is niks nieuws want de meeste verslaafden hebben dit.

de gevolgen van alcohol: 
je hebt korte termijn gevolgen, die treden op als je bijv. voor een avondje te veel drinkt, en lange termijn gevolgen.

een paar korte termijn gevolgen:

een kater klachten: hoofdpijn, misselijkheid, slapheid en bevend gevoel in ledematen, slapeloosheid,    duizeligheid en soms hartkloppingen.

black-outEen black-out wil zeggen dat je weinig tot niks meer weet over wat je hebt gedaan toen je dronken was. een van de ergste black-outs is als je je zelf ergens terugvindt op een plaats waarvan je geen idee hebt hoe je daar bent gekomen. een black-out krijg je ong. na 8 glaasjes alcohol of  meer.


Slechter geheugen: je geheugen kan voor een korte tijd achteruit gaan (voornamelijk je lange termijn geheugen.) zelfs als alle alcohol uit je lichaam is verdwenen.

dit waren maar een paar voorbeelden....
er zijn er veel meer. zeker op lange termijn (eenzaamheid, kanker, hersenschade, depressie enz. enz.) en je wordt er niet blij van. om dit allemaal te voorkomen kan je het beste niet met alcohol beginnen, maar dat is in sommige situaties ongezellig. een glaasje meedrinken is dan niet erg... maar bedenk wel => => => => => => => => => => =>

Geen opmerkingen:

Een reactie posten