Welkom

Welkom op onze blog. Hier vind je redenen om niet te beginnen met drugs, roken of andere verslavingen. Van stichting De Hoop kregen we lesmateriaal en de opdracht was om een preventie poster of film te maken, maar wij vonden het leuker om een blog te maken.

donderdag 24 maart 2011

De gevolgen van drugs

Hier komen een paar plaatjes over de gevolgen van drugs. We hopen dat de plaatjes je een beetje afschrikken en dat je daardoor niet begint met drugs.

 Deze mensen gebruiken Crystal Meth. Op het plaatje zie je aan het gezicht dat je lichaam er kapot aan gaat. Je krijgt bloedingen, littekens en je wordt een heel stuk magerder omdat Crystal Meth je hongergevoel onderdrukt.


Deze vrouw heeft cocaïne gebruikt. Van cocaïne kan je een klaplong krijgen, waarbij je ook bloed ophoest. Je kunt ook pijn op je borst krijgen.


 Van cannabis wordt je paranoia en krijg je paniekaanvallen. Ook kan het leiden tot geheugenverlies en als je het lang gebruikt, kan het Schizofrenie veroorzaken.

Hier zie je de hersenen van een cannabis gebruiker en iemand die geen drugs gebruikt.

We hopen dat je een beetje bent geschrokken van deze afbeeldingen en dat je, als je ooit met drugs in aanraking komt, eerst aan deze plaatjes denkt.

1 opmerking: